Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Αγορά κυψελών

Πριν από καμιά βδομάδα ολοκληρώθηκε η αγορά των κυψελών από τον κατασκευαστή μας στον Αμπελώνα Λάρισας. Ο Γιώργος ο Σοφός μαζί με τον γιο του, είναι νέος στον χώρο της μελισσοκομίας στην κατασκευή κυψελών.
Η δουλειά του προσεγμένη και περιποιημένη όπως θα δείτε και στις φοτό παρακάτω.
Αγοράστηκαν 60 όροφοι και 30 καπάκια μιας και τους πάτους τους φτιάξαμε μόνοι μας, όπου και μεταφέρθηκαν στην αποθήκη για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που απαιτούν οι κυψέλες ώστε να κατοικήσουν τα κορίτσια.

Τα τρία αυτοκίνητα φορτώθηκαν μέχρι τον ουρανό και μεταφέρθηκαν οι κυψέλες, τα καπάκια και τα 6 5αρακια σε δυο δρομολόγια στην αποθήκη μας.


SEAT LEON επάνω το δικό μου (η φοτο δεν είναι και καλή μιας και οδηγούσα και τραβούσα). Ο Βασίλης με OPEL COMBO κάτω δεν φαίνονται και πολλά λόγω των φιμέ τζαμιών, αλλά ήταν τίγκα μέχρι πάνω και SEAT CORDOBA του Αντώνη όπου και αυτό ήταν μέχρι πάνω.

Στην αποθήκη 40 πρώτοι όροφοι πάνω σε παλέτα


Πριν ακόμα παραγγείλουμε τις κυψέλες είχα στο μυαλό μου να πάρω 2 κυψέλες τύπου Dadant λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχουν και η χρήση των μισών πατωμάτων. 
Όμως τελικά από πολύ ψάξιμο απογοητεύτηκα και τα παράτησα. Αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος των κατασκευαστών δεν θέλει να ξεφύγει από αυτά που φτιάχνει, είτε βαριέται να αλλάξει τα μαχαίρια ή ότι άλλη π@...ρια σκεφτείτε μου έλεγαν στο τηλέφωνο. 
Μετά σκέφτηκα να φτιάξω μόνος μου τις 2 μεγάλες γονοφολιές 30cm ύψος και οι υπόλοιπες διαστάσεις της Langstroth ώστε να μπορώ να βάλω τους ορόφους από πάνω.

Μια χαρά είπα. Θα ψάξω να βρω πλαίσια Dadant. Μετά από πρόταση και μια ανάρτηση του μελισάκης (του Σάκη), του είχε στείλει κατασκευαστής, 100 κομμάτια διαλυμένα από την Πάτρα. Ωραία είπα τα βρήκαμε τα πλαίσια. 
Παίρνω τηλέφωνο το κύριο και τρώω την δευτερη πατάτα "είναι λίγα τα 100 κομμάτια που μου ζητάς, δεν μπορώ να στα φτιάξω".  

Ε λέω άι ...... και άλλαξα γνώμη κατευθείαν. Παρεμπιπτόντως ούτε κεριά δεν μπόρεσα να βρω.  Πάμε είπα για Langstroth.

Βέβαια υπάρχει ο κ. Λάμπρου στην Χαλκιδική που φτιάχνει Dadant κυψέλες αλλά δεν δέχτηκε να μου φτιάξει 5 κομμάτια γιατί ήταν "λίγα" όπως μου είπε. 

Τέλος πάντων επειδή υπάρχει και το εξωτερικό θα γίνει κάποια στιγμή από κει η παραγγελία. 

Λοιπόν ο Γιώργος μας έκανε πολλή καλή δουλειά. Οι όροφοι είναι με βίδες και όχι με μόρσα γιατί εκεί πονάνε οι κυψέλες. Τα καπάκια είναι με ξύλο και όχι με κόντρα πλακέ και τα πλαίσια μια πολλή καλή κατασκευή.

Και τα πλαίσια....Τώρα από τα πενταράκια δεν έχω φοτό να σας δείξω αλλά την Κυριακή θα σας τις ανεβάσω.  2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα τηλεφωνο του κ.Σοφού στο Αμπελώνα; Ευχαριστώ

Vasilis Papadakis είπε...

697 933 5580,