Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

1η Μεταφορά

Πέρασε σχεδόν ένα μήνας αφότου πήραμε τις 15 παραφυάδες μας. Οι περισσότερες έγιναν 8 πλαισίων γόνος και 10-12 πλαίσια πληθυσμό. Οι γύρες πάρα πολλές, υπάρχουν πλαίσια γεμάτα από άκρη σε άκρη, εμπρός - πίσω. 

Μιας και οι δουλειές αυτήν την περίοδο ήταν πάρα πολλές δεν μπόρεσα να τις βγάλω μερικές φοτό. 

Μιας και το βαμβάκι φέτος θα πάει πολύ πίσω, (μάλλον προς το τέλος Ιουλίου) σε συζήτηση που είχα με φίλο αγρότη αποφασίσαμε να τα ανεβάσουμε στην καστανιά στον Κίσαβο. Βέβαια σε χαμηλό υψόμετρο είχε ανοίξει εδώ και καμιά βδομάδα και ίσος και παραπάνω αλλά στα 1200m περίπου τώρα ανοίγει παρέα με το θρούμπι όπου μοσχοβολάει ο τόπος. 

Πριν πάμε τις κυρίες επάνω πήγαμε να δούμε για μέρος μιας και το άτομο που θα μας πήγαινε μας κρέμασε τελευταία στιγμή. Έτσι όλα ανατράπηκαν και πήγαν πίσω από θέμα χρόνου.  Μαζί μας είχαμε και χορτοκοπτικό όπου και καθάρισα το μέρος από τα χόρτα αλλά μαζί έκοβα και το θρούμπι. Η ευωδία άλλο πράμα που δεν το είχα ξαναδεί. 
Τελειώνοντας φύγαμε σφαίρα με το φορτηγάκι για Λάρισα να φορτώσουμε τις κυρίες. 
 
Μια όψη του κάμπου της Λάρισας


Μια όψη του κάμπου της Λάρισας

Μόλις φτάσαμε πήγαμε στο μελισσοκομείο και αρχίσαμε να κλίνουμε τα πορτάκια.  Όμως οι κυρίες είχαν μπει σε mode φύλαξης και μόλις ακούσαμε τα πρώτα χτυπήματα άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω. Εκεί φάγαμε μερικά κεντριά αλλά τελικά έγινε η δουλεία. Φορτώσαμε - δέσαμε και περί τις 23:50 ξεκινήσαμε για το βουνό. 

Δεμένα τα 15 μελισσάκια πάνω στο φορτηγάκι

Ο Βασίλης ο οδηγός μας
Ήμασταν πάνω σχεδόν μια ώρα μετά αλλά κατά την διάρκεια της ανάβασης μέσα στο δάσος συναντήσαμε στον δρόμο ένα ζαρκαδάκι μικρό, μερικούς ασβούς και κάνα δυο ποντικάκια. Ωραίες εικόνες που δεν τις βλέπεις συχνά.  Καθώς ανεβαίναμε από την άλλη το κρύο άρχισε να γίνεται αισθητό σε σχέση με την ζέστα στην Λάρισα.  

Κατεβάσαμε τα μελισσάκια τα στήσαμε στην σειρά, βάλαμε το νεράκι τους και τα αφήσαμε κανένα 20λεπτο να ηρεμήσουν. Την ώρα που ανοίξαμε τα πορτάκια οι κυρίες ξεχύθηκαν έξω κυρίως στα δυνατά μελισσάκια που είχαμε. Ανέβηκαν πάνω μας και άρχισαν να μας ρίχνουν κεντριά. Να και μερικές φωτό από τα μούσια που έκαναν στις κυψέλες.


Το μούσι που έκαναν


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: